вівторок, 10 листопада 2015 р.

28-30 жовтня 2015 року обласний координатор проекту"Шкільна академія підприємництва" Кушнікова Світлана та опікун шкільного клубу підприємництва "Акули бізнесу" Криворізької загальноосвітньої школи №103 Оксана Бучинська взяли участь у навчальному тренінгу  "Впровадження програми з попередження торгівлі людьми в інститутах післядипломної педагогічної освіти". Цей проект реалізує Український фонд "Благополуччя дітей" у партнерстві з Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні за фінансової підтримки Канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку при сприянні Міністерства освіти і науки України № 1/9-264 від 28.05.2015 "Про програму виховних заходів "Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція". В рамках проекту було організовано навчання (30 год) для методистів з питань підготовки педагогічних працівників до проведення занять з питань безпечної міграції та попередження торгівлі людьми, забезпечення інформаційно-методичними  матеріалами до проведення відповідних занять, консультаційна підтримка та обмін досвідом.
Дніпропетровський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти зголосився стати партнером проекту та взяти участь у роботі семінарів-тренінгів. Перша частина відбулася 28-30 жовтня у м.Дніпропетровську. Мета занять: презентувати програму виховної роботи з питань протидії торгівлі людьми "Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція" та ознайомити з методикою її впровадждення. Друга частина навчання відбудеться на початку грудня.
Малієнко Юлія, м.Київ, керівник проекту презентувала мету, завдання і етапи впровадження програми виховних заходів з попередження торгівлі людбми "Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція".
 Мидловець Ірина, м.Київ,  представник Міжнародної організації з міграції в Україні,спеціаліст програм з протидії торгівлі людьми розповіла про торгівлю людьми як соціальну проблему сучасності.
Представлення тематичних блоків програми з протидії торгівлі людьми (для 7-11 класів) демонстрували тренери семінару Наталія Москвіна, експерт, практичний психолог Маріупольської гімназії Донецької обл.,  Антоніна Шеламкова, експерт Українського фонду «Благополуччя дітей», м.Сімферополь, АР Крим.
Програма «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» та розроблений до неї комплекс методичних посібників підготовлено в рамках проекту «Попередження торгівлі людьми шляхом розвитку соціальної роботи та мобілізації громад», що впроваджувався Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні у партнерстві з Українським фондом «Благополуччя дітей» та Західноукраїнським ресурсним центром за фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації.
Ці посібники розраховані на вчителів, соціальних педагогів, психологів, інших фахівців соціальної сфери, студентів вищих педагогічних навчальних закладів, слухачів курсів підвищення кваліфікації інститутів післядипломної педагогічної освіти, а також на всіх, хто не байдужий до проблем дітей в Україні.
Схвалено Міністерством освіти і науки України до використання у загальноосвітніх навчальних закладах протокол №3 від 6 вересня 2011 р..
Програма виховної роботи з учнями з питань протидії торгівлі людьми та комплекс методичних посібників до неї

Учасники тренінгу:
Черкаська область, Сумська область, Дніпропетровська область.
Дніпропетроську обл.  представляли 
м. Кривий Ріг, м. Павлоград, Томаківський район, Апостолівський район, м.Дніпропетровськ
Дніпропетровська команда з організаторами проекту
Обласний координатор проекту
Світлана Кушнікова

Немає коментарів:

Дописати коментар