середу, 11 листопада 2015 р.

Тренінг для вчителів іноземної мови


Марія Алуєва, ДОІППО
22-23 жовтня 2015 року на базі ДОІППО Алуєва Марія Андріївна, завідувач навчально-методичної лабораторії іноземних мов, Відмінник освіти України разом з обласним координатором проекту Кушніковою Світланою провели навчання для вчителів іноземної мови в рамках українсько-польського проекту "Уроки з підприємницьким тлом".
     Під час навчання використовувався навчальний методичний посібник за заг. ред. Е. Бобінської, Р. Шияна, M. Товкало "Уроки з підприємницьким тлом"(Варшава: Сова, 2014 р.), який стосується формування в учнів підприємливості та ініціативності. Саме ці якості визначають здатність особи втілювати задуми і бути конкурентоздатними. Публікація «Уроки з підприємницьким тлом» допоможе українським учителям формувати у їхніх учнів підприємницькі якості – ключові для розвитку економіки України та її мешканців, які хочуть, щоб їхня країна стала частиною Європейського Союзу.
      Ознайомилися з рекомендаціями Європейського парламенту та Ради Європи щодо формування ключових компетентностей ціложиттєвої освіти», у яких зазначено, що вкрай необхідно, «щоб молодь після здобуття базової освіти та відповідного навчання в школі мала ключові компетентності, потрібні їй у дорослому житті для подальшого навчання та роботи, і щоб дорослі могли розвивати власні ключові компетентності впродовж усього життя, пристосовуючи їх до змінних умов світу». Тому, після навчання учасники прийшли до висновку, що дійсно сьогодні пріоритетом для молодої людини повинно бути:
1. Навчатися, щоб знати!
2. Навчатися, щоб діяти!
3. Навчатися, щоб жити разом, жити з іншими!

4. Навчатися, щоб бути!
Обласний координатор
Світлана Кушнікова

Немає коментарів:

Дописати коментар