понеділок, 27 квітня 2015 р.

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ РАЙОН АКТИВНО ВПРОВАДЖУЄ УКРАЇНСЬКО-ПОЛЬСЬКИЙ ПРОЕКТ "ШКІЛЬНА АКАДЕМІЯ ПІДПРИЄМНИЦТВА"!
22 квітня 2015 року на базі Зорянської середньої загальноосвітньої школи пройшло засідання шкільного клубу підприємництва з метою ознайомлення і практичного використання психологічної бізнес-гри "Кеш флоу". Директор школи Кулак Людмила Василівна на початку провела невелику екскурсію по затишній, привітній школі. Саме від неї я дізналася, що на території села школу було засновано у 1931 році, а новобудову було відкрито у 1996 році. Людмила Василівна дуже цікавий співрозмовник. Вона із великою теплотою і любов'ю розповідала про всі досягнення їхніх учнів.
Зі сльозами на очах повідомила, що є випускник-герой Сергій Ткаченко, який загинув, виконуючи свій обов'язок у зоні АТО.
ШКП "Зорепад"
  Також запам'яталось, що раніше у селі люди жили у бараках і колгосп називався "Батрак". А сьогодні Зоря має сучасний вигляд, прекрасну двоповерхову школу, транспорне сполучення, підвіз дітей і т.п. Так, обмінюючись думками, ми і підійшли до класу, де з цікавістю нас чекали учасники шкільного клубу підприємництва.  І ось хвилина знайомства!.. Кожний повідомив про плани на майбутнє. До клубу входять учні 10 класу, майбутні випускники, майбутнє України. І від того, як ми сьогодні їх навчимо і виховаємо, буде залежати, якими людьми стануть наші діти, якими громадянами. Головне, щоб вони не розчарувалися в реальному житті і вміли протистояти всім негараздам, були стресостійкими у цьому сучасному вирі змін. 
Далі розмова була про свій перший заробіток та  куди його вклали.  Більшість учнів фізично працювали у полі, щоб заробити перші гроші. Хтось купив те, що планував, хтось відклав, хтось віддав батькам. І висловлюючи свої думки, ми прийшли до висновку, що гроші - це матеріалізована свобода. А тому, почали розбирати філософію Rich Dad. Як сказали учасники клубу, це для них була цікава інформація. 
Директор школи - наша людина!!!
       Директор Людмила Василівна була активним членом нашої команди. Кожний гравець хотів перемогти, але азарт прийшов вже на кінець гри. Члени шкільного клубу підприємництва зрозуміли, що якщо сідаєш грати в гру, щоб не програти, то виграти практично неможливо. А от якщо сідаєш грати, щоб виграти - перемога чекає!
Так швидко сплинув час, ми тільки почали відчувати смак азарту і командного духу, але при цьому, кожний робив свій вибір!

Сподіваюсь, що наша зустріч не остання! Я впевнена, що ми по-справжньому потоваришувалися. Велике спасибі опікуну шкільного клубу Тетяні Миколаївні Вербицькій, вчителю економіки, яка творчо і натхнено сама веде цей клуб. Детальніше про роботу клубу можна дізнатись за адресою:
Успіхів Вам, шановні клубівці! І традиційне фото на згадку!
ШКП "ЗОРЕПАД"
      Свідком та учасником подій була Ваша
                 Світлана Кушнікова

Немає коментарів:

Дописати коментар