середу, 30 листопада 2016 р.

Конференція "Попередження насильства щодо дітей та створення безпечного середовища в НЗ", м.Київ

С.Кушнікова учасниця конференції
25 листопада 2016 року в Міністерстві освіти і науки України  за підтримки Всеукраїнської громадської організації «Жіночий консорціум України», Міжнародної організації «Save the Children» від Шведського агентства з міжнародного розвитку SIDA та інших громадських організацій України проведено конференцію «Попередження насильства щодо дітей та створення безпечного, доброзичливого та вільного від насильства середовища в навчальних закладах».
           У заході взяли участь фахівці департаментів (управлінь) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій та Інститутів післядипломної педагогічної освіти.
      КВНЗ "Дніпропетровський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти" представляла старший викладач кафедри виховання та культури здоров'я Світлана Кушнікова, яка є обласним координатором проетку "Впровадження програми з виховної роботи з питань протидії торгівлі людьми "Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція". Інститут модернізації змісту освіти представляли Ольга Флярковська, завідувачка сектора управління людськими ресурсами в освіті відділу стратегій розвитку освіти та Вікторія Мельничук, науковий співробітник сектора управління людськими ресурсами в освіті відділу стратегій розвитку освіти.
         Учасники конференції мали змогу ознайомитись із аналізом  проблеми насильства в школі та проаналізувати питання щодо допомоги якої потребують вчителі та учні, методичними матеріалами «Організація роботи з розв’язання проблеми насильства у школі».
       На конференції було презентовано досвід роботи Білоцерківської загальноосвітньої школиІ–ІІІ ступенів № 15 Київської області (Лариса Богінська, заступниця директора з виховної роботи), Житомирської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 21(Людмила Яремчук, заступниця директора з виховної роботи), навчально-методичного центру психологічної роботи системи освіти Броварського району Київської області (Тетяна Діхтярук,  завідувачка навчально-методичним центром психологічної системи освіти Броварського району) з питань управління роботою з розв’язання проблеми насильства в загальноосвітніх навчальних закладах через планування діяльності та роботу АБВГД груп.
          Питання щодо особливостей формування навичок безпечної поведінки у дітей висвітлила Тетяна Цюман, голова правління Українського фонду «Благополуччя дітей».
       Результати міжнародних досліджень учнівської молоді ESPAD і HBSC, ресурси корисної iнформацiї з профiлактики насилля для вчителiв: Центр Знань, курси BelauEduHub та явище кiбербуллiнгу – насилля з використанням цифрових технологiй  представили до уваги присутнім фахівці Інституту соціальних досліджень ім.О. Яременко (Наталя Нахабич та Анна Шведова, соціологи, координатори проекту Центр Знань).
      Працівники ГО «Ла Страда -Україна» Альона Кривуляк, директорка департаменту національних гарячих ліній, та Вероніка Андреєнкова, директорка департаменту профілактики, освіти та медіації, ознайомили учасників конференції з аналізом звернень дітей на Національну гарячу лінію з питань щодо насильства та висвітлили питання щодо розвитку компетенцій, необхідних шкільним працівникам, для попередження та протидії насильству і презентували  методичні матеріали «Розбудова миру. Профілактика і вирішення конфлікту з використанням медіації: соціально-педагогічний аспект»
         Всі учасники конференції отримали методичні матеріали для використання у практичній роботі з питань попередження насильства щодо дітей та створення безпечного, доброзичливого та вільного від насильства середовища в навчальних закладах.                   
           Обласний координатор проекту Світлана Кушнікова,  кафедра виховання та культури здоров'я, каб.208

Немає коментарів:

Дописати коментар