понеділок, 14 грудня 2015 р.

01-02 грудня 2015 року обласний координатор Проектів Світлана Кушнікова взяла участь у другому етапі навчального тренінгу “Методика впровадження програми виховних заходів з питань протидії торгівлі людьми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція” для Дніпропетровської, Сумської, Черкаської областей, який відбувся у м.Суми.
 Цей проект реалізує Український фонд "Благополуччя дітей" у партнерстві з Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні за фінансової підтримки Канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку при сприянні Міністерства освіти і науки України № 1/9-264 від 28.05.2015 "Про програму виховних заходів "Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція".
В ході навчання розглянули алгоритм впровадження програми з виховної роботи. Детально проаналізували роботу з батьками з питань безпечної міграції та попередження торгівлі людьми. Попередження насильства над дітьми в сім'ї. 
    Вручення сертифікату




Тренерами Наталією Москвіною та Антоніною Шеламковою було презентовано посібник "Професійна кар'єра. Успіх".
Цікавою була програма соціально-фінансової освіти й виховання підлітків. У рамках проекту презентовано електронний курс "Торгівля людьми - сучасне рабство". Інтерактивний захід "Комікси як метод кейсів у профілактичній роботі" викликав не менше захоплення і новизну для роботи з учнями. А особливо всім запам'яталася практична  частина навчання "Використання навчальних настільних ігор у роботі з попередження торгівлі людьми". "Рожеві окуляри" і "Галопом по Європі" є чудовим дидактичним матеріалом у профілактичній роботі з підлітками і молоддю.
Учасники Проекту - 2015
 Обласний координатор проектів
Світлана Кушнікова

Немає коментарів:

Дописати коментар