понеділок, 30 березня 2015 р.

26 березня 2015 року я завітала до чудового міста Жовті Води, де гостинно відчинив свої двері ліцей природничо-наукового навчання.  Директор ліцею Добровольський Володимир Васильович -  заслужений працівник освіти України, відмінник освіти України, лауреат обласної педагогічної премії, спеціаліст вищої категорії, вчитель-методист, вчитель історії, почесний громадянин міста Жовті Води. Спілкуючись з Володимиром
Добровольський
Володимир Васильович
Васильовичем, усвідомлюєш,  що професійний підхід до  сучасного бачення навчально-виховного процесу в ліцеї та  бажання навчатися новому і впроваджувати на основі своїх традицій  - це є пріоритетом у роботі.
           За 23 роки роки існування  в ліцеї створена система навчання та виховання, яка забезпечує атмосферу творчого пошуку учнів і викладачів, їх плідну співпрацю, вільний розвиток особистості демократичного суспільства. Педагогічний колектив ліцею сьогодні - це 32 висококваліфікованих викладача, з них 2 педагоги - гранти Міжнародного Сорівсського фонду, 15 вчителів- методистів, 16 спеціалістів вищої категорії, 4 учителя ІІ категорії, 4 учителя І категорії та 8 учителів-спеціалістів.
Олена Сушко
Євген Глазирін
          Участь в українсько-польському проекті "Шкільна академія підприємництва" надихнула адміністрацію ліцею відкрити новий факультет - економічний. Основою цієї ідеї стала активна та результативна діяльність шкільного клубу підприємництва "БізнесОК", опікунами якого є психолог Олена Сушко та вчитель економіки Євген Глазирін. Підводячи підсумки роботи шкільного клубу, приємно зазначити, що у 2013 році на обласному конкурсі "НАЙКРАЩИЙ ЛОГОТИП ШКП" переміг саме логотип ШКП "БізнесОК". Учні були відзначені грамотою та цінним подарунком. На обласній науково-практичній конференції, яка проходила у грудні 2014 року, за підсумками роботи Євген Глазирін та Олена Сушко як кращі опікуни ШКП області нагородженні цінними подарунками. Досягнень багато, результати є. Детальніше про все це можна дізнатися з блогу шкільного клубу за адресою:
Катерина Іванівна Петренко
активна учасниця гри
          А наша зустріч була креативною, активною і дискусійною. На засіданні клубу були присутні представники адміністрації ліцею - це заступник директора з науково-методичної роботи Катерина Іванівна Петренко та заступник директора з виховної роботи Світлана Вікторівна Чумаченко
Методичне роз'яснення правил
       Перш, ніж розпочати гру "CashFlow", було розкрито поняття про економічно-психологічні тезиси розподілу ролей людської популяції за видами зайнятості, наприклад, у квадранті Е - "квадранті стабільності" перебувають всі бюджетники, в квадранті Р - малі підприємці, а в квадрантах В та І люди, пасивний дохід яких перевищує активний дохід, це бізнесмени та інвестори, на яких працюють "чужі гроші". Градус емоцій був підвищений, бо гра "Кеш Флоу"  - це енергія переможного духу.
Лєра Городецька
 переможець у грі
           Через півтори години був визначений перший переможець, який вийшов із "щуриних перегонів"  - це ЛЄРА ГОРОДЕЦЬКА, учениця 10 х/б.
         Підводячи підсумки нашого спілкування, клубівці зазначили, що ця гра дає можливість навчитися правильно розподіляти свої доходи, купувати активи,  займатися доброчинністю  і планувати фінансові надходження  з урахуванням того, що пасивний дохід повинен бути  більшим ніж загальні витрати.
 І традиційне фото на згадку! 
Свідком та учасником подій
була Ваша Світлана Кушнікова

1 коментар: