четвер, 23 жовтня 2014 р.


    Ой, у лузі червона калина похилилася,
Чогось наша славна Україна зажурилася.
А ми тую червону калину підіймемо,
А ми нашу славну Україну, гей, гей, розвеселимо! 

17 жовтня 2014 року на базі Криворізької загальноосвітньої школи № 103 (директор Кеуш Людмила Миколаївна) відбулося засідання дискусійного клубу керівників закладів освіти Криворіжжя на тему: «Міжнародне співробітництво як інструмент інноваційного розвитку навчального закладу у площині євроінтеграції: реалії та перспективи». 
Ініціатором і організатором традиційого зібрання є
управління освіти і науки виконкому Криворізької міської ради та комунальний заклад  "Інноваційний  методичний центр" . Роботу дискусійного клубу відкрила Басова Тетяна Леонідівна, заступник начальника управління освіти і науки виконкому Криворізької міської ради. У своїй доповіді вона акцентувала увагу на важливості  міжнародного співробітництва як інструменту інноваційного розвитку навчального закладу у площині євроінтеграції.  
Дискусійне поле спілкування продовжила Ольга Борисівна Шаталова,  координатор спільного українсько-польського проекту "Крок до Європи". Вона професійно, впевнено  і якісно виступила в ролі  модератора дискусії, об'єднавши її в три блоки: І  блок  -  обговорення проблеми  трансформації української  освіти  в  контексті євроінтеграції.
 ІІ блок - обговорення можливих шляхів євроінтеграції у межах
навчально-виховного процесу.
ІІІ блок обговорення стратегічних позицій адміністрації стосовно організації міжнародного співробітництва.
Цікавими були питання, чи впливає участь закладу у міжнародних проектах на формування конкурентоспроможності школи?
І чи потрібні зміни у професійній підготовці вчителя в контексті євроінтеграції? Обласний координатор міжнародного Проекту "Шкільна академія підприємництва" Світлана Кушнікова презентувала психологічну бізнес-гру "Кеш флоу".
Денис Мінаков, президент міжнародної програми «Євростудент» із міста Кракова розповів про адресну співпрацю закладів освіти  України 
з освітніми закладами Польщі та    поділився своїми враженнями про те, чим освіта в Україні відрізняється від освіти за кордоном.
Заклади освіти Криворіжжя  є відкритими, готовими до професійних контактів, мають свої власні наробки і здобутки, якими щедро діляться  зі своїми та  іноземними колегами.
 А головне, що на базі школи( КЗШ № 103) де проходив дискусійний клуб, розпочав свою роботу шкільний клуб підприємництва "Акули бізнеса" під керівництвом опікунів Оксани Бучинської та Юлії Штефан. Знайомство з ними у наступній публікації!!! 

Немає коментарів:

Дописати коментар