пʼятницю, 1 вересня 2017 р.

ІІ Міжнародна літня школа на Закарпатті

З 26 по 29 червня 2017 року на базі Закарпатського інститут післядипломної педагогічної освіти працювала ІІ Міжнародна літня школа „Розвиток академічної мобільності педагогічних, науково-педагогічних працівників та керівників навчальних закладів у європейському освітньому просторі”. Дніпропетровщину представляла старший викладач кафедри виховання та культури здоров'я КВНЗ "ДОІППО" Світлана Кушнікова
Організаторами виступили: Консорціум закладів післядипломної освіти, Український відкритий університет післядипломної освіти, Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» МОН України, Державний вищий навчальний заклад «Університет менеджменту освіти» НАПН України, Центральноєвропейська Академія Навчань та Сертифікації (CEASC) (м. Бидгощ, Республіка Польща), Consulting group 2027 Sp. Zo.o. (м. Лодзь, Республіка Польща), Дебреценський університет (Угорщина).
Мета роботи школи –   ознайомити учасників з можливостями розвитку професійної педагогічної і наукової кар’єри в умовах інтеграції української освіти в європейський освітній простір та підготовка до розроблення проектних ідей, написання проектних пропозицій і пошуку партнерів для участі у міжнародних проектах та програмах академічної мобільності для учасників освітнього процесу відповідно до бюджетної програми ЄС на фінансову перспективу 2014 – 2020 роки.
Державну наукову установу «Інститут модернізації змісту освіти» у роботі Школи представила – Наталія Гончаренко, завідувач сектору координації діяльності регіональних навчальних закладів післядипломної педагогічної освіти.
Учасники освітнього форуму впродовж насичених чотирьох днів змогли не лише отримати надзвичайно корисну та цікаву інформацію, а й обмінятися досвідом, поспілкуватися із колегами з усіх регіонів України. Крім того, вони брали участь у воркшопах, майстер-класах, слухали лекції кращих фахівців наукових установ України,  Центральноєвропейської Академії Навчань та Сертифікації (CEASC) (м. Бидгощ, Республіка Польща), Дебреценського університету (Угорщина).
Директор Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти,  Тетяна Палько,
 наголосила: « Впровадження міжнародних проектів „Європа в школі” („Європа в школі 2”) та „Інноваційні методи в освіті для підтримки партнерства – InovEduc” сприяють інтеграції української освіти в європейський простір, відкривають нові можливості та допомагають реалізовувати вимоги, які кладе перед освітянською громадою Нова українська школа».
Президент Центральноєвропейської Академії Навчань та Сертифікації,(Республіка Польща),  Микола Смолінський,  ознайомив учасників тренінгу з особливостями розробки проектних ідей та підготовки проектних пропозицій для залучення фінансування від фондів ЄС та донорів, що присутні в Україні, з правовими засадами створення та функціонування проектного офісу, його структурою, фінансовими інструментами для реалізації освітніх проектів, програмами ЄС Європа Креативна, Еразмус+, Ноrizon2020 та провів тренінг „Підготовка до участі у програмі Horizon2020” (структура програми, умови участі, конкурсна документація, Participant Portal, інформація про оголошені конкурси).
28 червня II Міжнародна літня школа продовжила роботу за кордоном. Дебреценський університет радо зустрів делегацію у складі 47 науковців, педагогів та аспірантів з України, які ознайомилися із можливостями мобільності в Угорщині, національними та європейськими дослідженнями викладацького складу.
29 червня, в останній день роботи Школи, її учасники мали змогу відвідати історичні та архітектурні пам’ятки сонячного Закарпаття, насолодитися захоплюючими краєвидами та скуштувати смачні страви закарпатської кухні.
Проведення форумів у такому форматі спонукає освітянську громаду модернізувати освіту в Україні, поставити її на новий якісний рівень, розвиває  академічну мобільність, збільшує можливості професійної самореалізації та самовдосконалення.
Всі учасники Міжнародної школи отримали сертифікати.
Університет м.Дебреецен, Угорщина

Немає коментарів:

Дописати коментар