понеділок, 12 грудня 2016 р.

Програму «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» перезатверджено

4 жовтня 2016 р. під час засідання Науково-методичної комісії з проблем виховання дітей та учнівської молоді Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України були розглянуті матеріали програми виховних заходів з питань попередження торгівлі людьми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» та методичні посібники до неї для учнів 7 - 11 класів. Протоколом № 3 ухвалено рішення про рекомендацію їх до видання з висновком «Схвалено для використання у загальноосвітніх навчальних закладах». Про це повідомив в.о. директора Інституту модернізації змісту освіти відповідним листом Українському фонду «Благополуччя дітей».
Раніше програма та методичні посібники «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» були схвалені для використання у вересні 2011 року. Натепер вони доопрацьовані відповідно до змін у законодавстві України та ситуативного аналізу щодо викликів у протидії торгівлі людьми.
Програма та методичні матеріали адресовані заступникам директорів з виховної роботи, педагогам-організаторам, класним керівникам, соціальним педагогам, практичним психологам, а також будуть в нагоді викладачам та студентам вищих навчальних закладів, слухачам інститутів післядипломної педагогічної освіти, вченим та всім спеціалістам, які займаються питаннями виховної роботи.

 В навчальному плані підвищення кваліфікації вчителів на 2017 рік наказом департаменту освіти і науки від 01 грудня 2016 року на базі КВНЗ "Дніпропетровський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти" заплановано тематичні тренінги для трьох груп. Питання, стосовно участі навчальних закладів області у цьому проекті, можна направляти на кафедру виховання та культури здоров'я каб.208. Відповідальна за тематичні тренінги обласний координатор проекту "Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція" Світлана Кушнікова.