понеділок, 27 квітня 2015 р.

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ РАЙОН АКТИВНО ВПРОВАДЖУЄ УКРАЇНСЬКО-ПОЛЬСЬКИЙ ПРОЕКТ "ШКІЛЬНА АКАДЕМІЯ ПІДПРИЄМНИЦТВА"!
22 квітня 2015 року на базі Зорянської середньої загальноосвітньої школи пройшло засідання шкільного клубу підприємництва з метою ознайомлення і практичного використання психологічної бізнес-гри "Кеш флоу". Директор школи Кулак Людмила Василівна на початку провела невелику екскурсію по затишній, привітній школі. Саме від неї я дізналася, що на території села школу було засновано у 1931 році, а новобудову було відкрито у 1996 році. Людмила Василівна дуже цікавий співрозмовник. Вона із великою теплотою і любов'ю розповідала про всі досягнення їхніх учнів.
Зі сльозами на очах повідомила, що є випускник-герой Сергій Ткаченко, який загинув, виконуючи свій обов'язок у зоні АТО.
ШКП "Зорепад"
  Також запам'яталось, що раніше у селі люди жили у бараках і колгосп називався "Батрак". А сьогодні Зоря має сучасний вигляд, прекрасну двоповерхову школу, транспорне сполучення, підвіз дітей і т.п. Так, обмінюючись думками, ми і підійшли до класу, де з цікавістю нас чекали учасники шкільного клубу підприємництва.  І ось хвилина знайомства!.. Кожний повідомив про плани на майбутнє. До клубу входять учні 10 класу, майбутні випускники, майбутнє України. І від того, як ми сьогодні їх навчимо і виховаємо, буде залежати, якими людьми стануть наші діти, якими громадянами. Головне, щоб вони не розчарувалися в реальному житті і вміли протистояти всім негараздам, були стресостійкими у цьому сучасному вирі змін. 
Далі розмова була про свій перший заробіток та  куди його вклали.  Більшість учнів фізично працювали у полі, щоб заробити перші гроші. Хтось купив те, що планував, хтось відклав, хтось віддав батькам. І висловлюючи свої думки, ми прийшли до висновку, що гроші - це матеріалізована свобода. А тому, почали розбирати філософію Rich Dad. Як сказали учасники клубу, це для них була цікава інформація. 
Директор школи - наша людина!!!
       Директор Людмила Василівна була активним членом нашої команди. Кожний гравець хотів перемогти, але азарт прийшов вже на кінець гри. Члени шкільного клубу підприємництва зрозуміли, що якщо сідаєш грати в гру, щоб не програти, то виграти практично неможливо. А от якщо сідаєш грати, щоб виграти - перемога чекає!
Так швидко сплинув час, ми тільки почали відчувати смак азарту і командного духу, але при цьому, кожний робив свій вибір!

Сподіваюсь, що наша зустріч не остання! Я впевнена, що ми по-справжньому потоваришувалися. Велике спасибі опікуну шкільного клубу Тетяні Миколаївні Вербицькій, вчителю економіки, яка творчо і натхнено сама веде цей клуб. Детальніше про роботу клубу можна дізнатись за адресою:
Успіхів Вам, шановні клубівці! І традиційне фото на згадку!
ШКП "ЗОРЕПАД"
      Свідком та учасником подій була Ваша
                 Світлана Кушнікова

четвер, 23 квітня 2015 р.

Вітаємо з Всеукраїнським Днем психолога!!!

Всеукраїнський день психолога вже традиційно відзначається 23 квітня.
Психологія - це прикладна й академічна наука, що вивчає поведінку, психіку і психічні процеси людини.
Психологія - це наука про душу, але в матеріалістичному розумінні з неї виключено дослідження самої душі, так як це поняття ніяк не вкладається в чіткі прагматичні рамки матеріалістичного світогляду. Однак психологія, як наука і не прагне зайняти духовну нішу людської культури. Її доля - це пошук закономірностей і особливостей виникнення, формування і розвитку психічних процесів і психологічних станів людини, властивостей його психіки та поведінкових характерів. Прагнення людини підмінити властиву йому духовність психологічними доктринами, як правило може привести його у глухий кут, проте якщо не змішувати ці два поняття, то наука психологія може виявитися вельми корисна.
              У професійне свято «День психолога» ми приєднуємося до численних привітань на адресу наших шанованих і завжди корисних психологів і бажаємо їм  міцного здоров’я і простого людського щастя - частіше бути в колі люблячої родини і радіти життю, тому що воно, як відомо, прекрасне!
 

понеділок, 20 квітня 2015 р.

Томаківщина у вирі сучасності!

14 квітня 2015 року на базі
Томаківської СШ № 1 Томаківського району
пройшло спільне засідання шкільних клубів підприємництва - ШКП "БАТЕРФЛЯЙ" та ШКП "МАКІВКА".
Мета цієї зустрічі - ознайомлення з дидактичною психологічною бізнес-грою "КЕШ ФЛОУ". Приємним і щирим було спілкування між учасниками. Конструктивні діалоги, аргументація   своїх думок, позитивний психологічний клімат  - все це налаштовувало учнів до сприйняття  нового і бажанню навчитися новому.
Ірина Горб і Віта Сулименко
Наталія Федак
                Великі молодці опікуни шкільних клубів підприємництва Наталія Федак (ШКП "Батерфляй" СШ №1) та Ірина Горб і Віта Сулименко (ШКП "Маківка" СШ №2), які віддано і творчо працюють в українсько-польському проекті "Шкільна академія підприємництва". Дівчата мають велику підтримку з боку адміністрації школи. Тому подяка таким креативним керівникам як директору Томаківської СШ № 1 Тамарі Павлівні Філь та директору Томаківської СШ № 2 Тетяні Юріївні Шевченко.
Пояснення правил гри
Вправа "Знайомство"
            Заняття розпочалося із знайомства. Потім клубівці     обмінялися подарунками, які виготовили своїми руками. Настрій панував чудовий, тому можна переходити до роз'яснення  філософії Rich Dad. Розмірковуючи про таку важливу річ, як гроші, ми прийшли до висновку, що це потужна сила у сучасному світі. Вони можуть перетворити людину на слугу, змушуючи тяжко працювати, сплачувати податки і борги упродовж усього життя. Але гроші також мають достатню міць, аби дати кожному свободу. Проте ця свобода вимагає, щоб людина стала над ними паном.
           Гра CASHFLOW була створена, щоб навчитися стати паном грошей. Потрібно зробити усе можливе, щоб вийти із щурячих перегонів менш ніж за годину. Насправді гра не забирає багато часу, хоча ми грали дві години, які так швидко пролетіли... Час потрібен для тренування здатності мозку зауважувати можливості. Тому учасники гри чітко усвідомили, що ключ до довготермінового багатства не у тому, скільки ти заробляєш, а у тому, скільки реальних АКТИВІВ ти накопичив. Ось чому з маленькою зарплатнею можна стати багатшим, ніж з великою.
         Свою публікацію хочу закінчити словами, які сказала директор Томаківської СШ № 1 Тамара Павлівна Філь: "Впровадження інноваційних технологій у навчально-виховний процес та управлінську діяльність формує позитивний імідж сучасного навчального закладу. А українсько-польський проект "Шкільна академія підприємництва"  саме і є інноваційним проектом".
ФОТО НА ЗГАДКУ ПРО ЗУСТРІЧ
ШКП "Батерфляй" та ШКП "Маківка"
Томаківського району
Свідком та учасником подія була Ваша
Світлана Кушнікова

середу, 15 квітня 2015 р.

ВІТАЄМО ІМЕННИКІВ КВІТНЯ!!!

19 квітня 2015 року святкуватиме свій День народження психолог, опікун шкільного клубу підприємництва Ляшківської ЗОШ
Царичанського району
ОКСАНА
ГРИГОРІВНА
БАЙБУЗ


13 квітня 2015 року святкувала свій
День народження психолог, опікун шкільного клубу підприємництва
"БАТЕРФЛЯЙ"  Томаківської ЗОШ №1
Томаківського району
Наталія
Миколаївна
Федак


12 квітня 2015 року святкував свій День народження психолог, опікун клубу підприємництва Дніпропетровського професійно-технічного училища
ОЛЕКСІЙ
ПЕТРОВИЧ
КАРПОВ


10 квітня 2015 року святкувала свій День народження психолог, опікун шкільного клубу підприємництва "АКУЛИ БІЗНЕСУ" Криворізької ЗОШ № 103 м.Кривого Рогу
ОКСАНА
МИХАЙЛІВНА
БУЧИНСЬКА

03 квітня 2015 року святкувала свій День народження психолог, опікун  шкільного клубу підприємництва Верхівцевського НВК Верхньодніпровського району
СВІТЛАНА
ВОЛОДИМИРІВНА
КРАПІВІНА

Прийміть найщиріші побажання від усіх учасників українсько-польських проектів