вівторок, 24 лютого 2015 р.

ШКІЛЬНА АКАДЕМІЯ ПІДПРИЄМНИЦТВА ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ
МАЄ НОВИХ ПАРТНЕРІВ!!!
 
У листопаді 2014 року на Дніпропетровщині стартував проект молодіжного телебачення "Youth Voice. TV" ("Голос Молоді. TV"). Керівник проекту Олексій Валерійович Жабський. Проект отримав підтримку від Дніпропетровської облдержадміністрації та міжнародної освітньої програми "EUROSTUDENT".
Мета проекту - створення незалежного молодіжного телебачення та прес-служби.
Завдання проекту - об'єднати та підтримати молодих людей, надати можливість висловлювати свою власну думку щодо різних подій з позиції молоді.
        Участь учнів, студентів у проекті "Youth Voice. TV" ("Голос Молоді. TV") дає можливість молоді об'єднатися за спільними інтересами, розвивати свої комунікативні навички, впливати на формування суспільної свідомості та громадської думки.
       Так, у лютому 2014 року пройшла ділова зустріч з представниками молодіжного телебачення. Проект "Youth Voice. TV" ("Голос Молоді. TV") представляв керівник Олексій Жабський та методист Дніпродзержинського центру підготовки і перепідготовки робітничих кадрів Оксана Циганок.
        Зараз ми розглядаємо перспективи співпраці, бо у нас є спільна мета - виховання патріотичної, комунікабельної, успішної, креативної молоді, яка прагне змінити життя в Україні на краще. Саме така молодь  могла б стати реальним управлінським ресурсом нашої держави.
обласний координатор проекту "ШАП" Світлана Кушнікова
керівник проекту"Голос Молоді. TV" Олексій Жабський

понеділок, 23 лютого 2015 р.

Педагогічні працівники ДПТНЗ "Дніпродзержинський ЦППРК" на тренінгу українсько-польського проекту "Шкільна академія підприємництва"

 З 02 лютого по 06 лютого 2015 року на базі ДОІППО пройшли навчання представники  ДПТНЗ «Дніпродзержинський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів» психолог Палабугіна О. А. та викладач економіки  Малишева Л. П.
Директор Дніпродзержинського
ЦППРК
Ірина Донченко
 Таку ініціативу підтримала директор Центру І. Л. Донченко, адже в сучасних економічних умовах, потрібно розвивати фінансову грамотність педагогів, а через них і учнів.
Загальна мета проекту: підтримка суспільно-економічного сталого розвитку країн, що розвиваються, у виконанні заходів, котрі мають на меті підвищення рівня освіти і професійної кваліфікації суспільства через запровадження елементів підприємницької освіти в школі, ПТНЗ та інших навчальних закладах.
Методист Дніпродзержинського
ЦППРК Оксана Циганок,
обласний координатор
Світлана Кушнікова


Цілі проекту: Розвиток в учнів та вчителів культури підприємництва та необхідних компетентностей для досягнення успіху в бізнесі або професійній кар'єрі; обмін досвідом у запровадженні в шкільній практиці заходів, пов'язаних із розвитком професійної активності та підприємливості. У ході тренінгу, який проводила координатор проекту у Дніпропетровський області Кушнікова С. В., старший викладач кафедри педагогіки та психології Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, розглядались проблеми підприємництва та підприємливості, лідерства та мотивації, творчого мислення, програвались економічні та психологічні ситуативні ігри. Тепла, невимушена атмосфера, усіх об'єднала в єдину команду.
Знайомтесь з нашим центром за цим посиланням:
             Оксана Циганок, методист Дніпродзержинського ЦППРК

вівторок, 17 лютого 2015 р.

Анна Молчанова, вчитель
образотворчого мистецтва

  28-30 січня 2015 року проходив обласний конкурс "Учитель року - 2015" у номінації "Образотворче мистецтво". 
У змаганні брали участь не просто професійні вчителі, а яскраві особистості, досвід і уроки яких дозволяють з оптимізмом дивитися в майбутнє нашої держави.
Урок дає Анна Молчанова, НВО №109
м.Дніпропетровська
За підсумками оцінювання представлених матеріалів (результати он-лайн оцінювання блогів, майстер-класів конкурсантів та конкурсного випробування на базі ДОІППО ) і згідно з кількістю набраних балів журі визначило 10 фіналістів, які отримали запрошення на участь в очному турі обласного конкурсу, серед них і наша учасниця українсько-польського проекту "Уроки з підприємницьким тлом" Молчанова Анна, вчитель образотворчого мистецтва та керівник гуртка "Народні мотиви" КЗО "НВО №109" м.Дніпропетровська. 
Урок мистецтва вирішував успіх конкурсантів і вимагав від них володіння багатьма професійними якостями: і як виконавців-інтерпретаторів, і як художників, і як майстрів діалогу з учнями, і як методистів. А головне – глибоке проникнення в педагогіку мистецтва, її концептуальні положення не лише на рівні досягнутого, але й привнесеного в її розвиток.   Наша Анна продемонструвала винахідливість у вирішенні запропонованих завдань, різноманітність і оригінальність підходів до реалізації мети уроку, справжню творчу співпрацю з  дітьми.
Завдяки тому, що всі фіналісти виявилися артистичними, творчими особистостями і майстерними педагогами-художниками, заключний етап конкурсу з офіційного заходу непомітно для всіх перетворився в захоплююче яскраве дійство, в якому було багато радості, добра, святкового настрою. За кількістю набраних балів наша
Анна Молчанова здобула переможне ІІІ Місце.
Ми вітаємо нашу учасницю українсько-польського проекту "Уроки з підприємницьким тлом - 2014", чий конспект увійшов у навчально-методичний посібник у рамках цього проекту!
Ми тобою пишаємося і вітаємо, АННО!!!

пʼятницю, 13 лютого 2015 р.


ШКІЛЬНА АКАДЕМІЯ ПІДПРИЄМНИЦТВА
НА ДНІПРОПЕТРОВЩИНІ ДІЄ!!!


 З 02 по 06 лютого 2015 року на базі Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти пройшли тематичні курси для вчителів економіки та практичних психологів, які  у 2015 році впроваджуватимуть українсько-польський проект "Шкільна академія підприємництва" в освітніх закладах області.
   18 майбутніх опікунів шкільних клубів підприємництва пройшли підготовчий етап і мають теоретичні матеріали та практичні навички для впровадження проекту. Приємно, що коло учасників розширюється, бо на навчанні були і вчителі історії, української мови і літератури, заступник директора з виховної роботи. Високу оцінку педагоги дали українсько-польському електронному посібнику, де можна черпати багато матеріалів для роботи з учнями. Зацікавила і психологічна бізнес-гра "Кеш флоу", від якої були усі в захваті.
   Звісно, на навчанні важливим є момент знайомства з практиками. Так, 03 лютого учасники проекту зустрілися з опікунами шкільного клубу підприємництва "МАКІВКА"
Томаківської СШ №2 Томаківського району Вітою Суліменко та Іриною Горб. Колеги розповіли про етапи впровадження проекту "Шкільна академія підприємництва", про успішні результати у роботі. Майстер-клас, який провели Віта Суліменко та Ірина Горб не залишили байдужими нікого. Велике спасибі від усіх учасників, шановні Віто та Ірино!!!

Практика завжди дає поштовх до реалізації задуманого. А тому, 05 лютого педагоги продовжили знайомство з опікунами шкільного клубу підприємництва "БізнесОК" ліцею м.Жовті Води Оленою Сушко та Євгеном Глазиріним. У них теж вдалий практичний досвід впровадження українсько-польського проекту і вони із задоволенням ним поділилися. Олена та Євген розповіли про етапи впровадження проекту, успішні результати. Діалог був Цікавим і продуктивним. А майстер-клас, який опікуни
Олександ Косіненко
вчитель історії
Криворізька СЗШ№63
запропонували викликав купу позитивних емоцій і продуктивних ідей по створенню свого підприємства. Прості правила написання ефективного рекламного оголошення направили учасників на однин із головних принципів бізнеса "Реклама - це мистецтво цілитися в голову, щоб потрапити в кишенню". Велика вдячність Олені Сушко і Євгену Глазиріну за ефективну роботу і класний драйв!

Сертифіка отримує Олена Палабугіна
Дніпродзержинськ  
Складним етапом для учасників було створення  блогу шкільного клубу підприємництва. Але цей іспит наші опікуни витримали достойно. Тепер будемо чекати цікавих новин на їхніх блогах!
Отримавши такий багаж інформації і матеріалів наші опікуни налаштовані на подальшу співпрацю і створення шкільних клубів підприємництва. Вже на завершенні навчання представники Раївської СШ Синельниківськго району Наталія Батраченко(психолог) та Галина Грабовець(вчитель економіки) представили  свій ШКП у віршованій формі з піснею, назвою і запальним духом!!! Молодці колеги! Так тримати!
Сертифікат отримує Наталія Батраченко
Раївська СШ Синельниківський р-н
            Бажаю Всім учасникам українсько-польського проекту "Шкільна академія підприємництва" працювати натхненно, творчо, результативно!!!
Учасники ШАП 2015
                            Обласний координатор українсько-польських проектів
                            Світлана Кушнікова