четвер, 19 червня 2014 р.

Ти ненька наша, рідна Україно,
Нема на світі ріднішої країни,
Ніж ти одна: безмежна і квітуча,
Людьми багата, горда і співуча.

                    Микола Бурукін


 Для всіх прихильників                          Дніпропетровського блогу!!!
Сьогодні святкує свій День народження новий член команди опікунів шкільних клубів підприємництва
КУЗЬМІНСЬКА МАРИНА ВІКТОРІВНА, керівник шкільного клубу Жовтоводської середньої загальноосвітньої школи № 10 з профільними класами м. Жовті Води.
Марина Вікторівна тільки пройшла навчання на тематичних курсах та з першого вересня 2014 року буде впроваджувати українсько-польський Проект "Шкільна академія підприємництва" у своєму закладі. З нетерпінням будемо чекати результатів і бажаємо ВАМ успішних очікувань! Вітаємо Вас зі святом! Прийміть найщиріші побажання:
Нехай щастить Вам у всіх намірах та задумах. Духовних Вам злетів, невичерпної життєвої енергії, плідної праці, сімейного благополуччя, достойної шани від колег!
 

середу, 11 червня 2014 р.

 
Візьмемо  у  Польової  Мавки
Пригорщ  диво-зерен  чарівних
Та  посієм  тут  червоні  маки,
Щоб  далеко  було  видно  їх.
На  деревах  гратимуть  листочки,
При  дорозі  забринить  трава,
Як  бліді  проклюнуться  росточки…
Оживає  поле,  ожива!
 

 Бровченко Володимир


      ШКП "МАКІВКА" ЗВІТУЄ !!!
Як одна мить пролетів рік роботи шкільного клубу підприємництва "МАКІВКА" Томаківської СЗШ №2,
Томаківського району!  Як говорять клубівці, що  для них цей  рік був роком яскравих вражень, нескінченних творчих завданнь, успішних результатів спільної діяльності членів і опікунів шкільного клубу. Хвилюючись згадують відповідальну і дружню зустріч почесного гостя - директора Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти пана Романа Богдановича  Шияна, координатора українсько-польського Проекту "Шкільна академія підприємництва" в Україні. 
На міжнародній виставці "Сучасна освіта 2014" за успішну реалізацію УКРАЇНСЬКО-ПОЛЬСЬКОГО ПРОЕКТУ "ШКІЛЬНА АКАДЕМІЯ ПІДПРИЄМНИЦТВА 2" і діяльність шкільного клубу підприємництва "МАКІВКА" Томаківська СЗШ №2 була відзначена найвищою нагородою - ЗОЛОТОЮ МЕДАЛЛЮ!!!
Багато хто із учасників ШКП знайшов своє місце і усвідомив свою позицію не тільки в клубі, а й в органах учнівського самоврядування. Так, Кокітко Олександра стала президентом школи!!! І хто знає, можливо саме в шкільному клубі підприємництва Олександрі допомогли розвинути лідерські якості...  Про всю плідну, насичену, ділову роботу Ви дізнаєтесь відвідавши блог ШКП "МАКІВКА"  
           http://tomakivka.blogspot.com

вівторок, 10 червня 2014 р.

Землю літній, теплий дощ вмиває
 Й спрагу він втамовує цілющою водою,
 Після спеки прохолода наступає
 і немов заповнює весь світ вона собою.
Прохолода у природі і думках,
Дощ, як сльози ті, що душу очищають…
Те, що не збулося, що лишилось в мріях й снах - каплі ці з собою забирають…


ШКІЛЬНИЙ КЛУБ ПІДПРИЄМНИЦТВА 
                  "КРОК ДО УСПІХУ"
У червні 2014 року пройшов Дніпропетровський  регіональний конкурс школярів з економіки. На цей конкурс потрібно було підготувати свій бізнес - проект, презентувати його і захистити. Завдання дуже складне, але не для наших членів шкільного клубу підприємництва!!! Бо саме наш клубівець, Андрій Оплачко, отримав призове ІІ місце. Вітаємо опікуна шкільного клубу Бабець Марину з такою перемогою!!!
Андрій Оплачко і
опікун ШКП "Крок до успіху" Марина Бабець
 Детальніше читайте на блозі ШКП "Крок до успіху" за адресою
                 http://www.docntt1.blogspot.com 
Все навколо зеленіє, річка ллється і шумить.
Тихо, тихо вітер віє і з травою гомонить.
Як тут всидіти у хаті,
коли все живе, цвіте,
скрізь дзвенять пташки крилаті,
сяє сонце золоте...
                                

                 Олександр Олесь




   Психологічна бізнес-гра "Кешфлоу"

У травні місяці 2014 року
 пройшло засідання шкільного клубу підприємництва "АКДЕМІЯ  УСПІХУ" Привільнянської СШ, Солонянського району з практичним  використанням теоретично набутих підприємницьких компетентностей. Знайомство з  психологічною бізнес-грою дало учасникам можливість  прожити один день успішного підприємця.  На занятті ми намагалися тренувати свій мозок до рівня професійного інвестора, а отже пана грошей! Тільки через півтори години перший учасник вийшов зі Щурячих перегонів. Наші клубівці усвідомили
Никифоренко Сергій, переможець
одну важливу річ - ключ до довготермінового багатства не у тому Скільки ти заробляєш, а у тому, Скільки реальних активів накопичиш! Ось чому з маленькою зарплатнею можна стати багатшим, ніж з великою.  Навчаючись заповнювати фінансовий звіт, юні підприємці  зуміли  усвідомити те, що потрібно фіксувати і  контролювати фінансові надходження і витрати. Це дуже фінансово дисциплінує людину. Люди, які не можуть контролювати рух власних грошових потоків, часто усе життя ведуть фінансову боротьбу, не зважаючи на те, Скільки вони заробляють. Цей факт клубівці взяли на замітку!!!  І на останок, традиційне фото на згадку.              
Свідком та учасником подій була Ваша
 Світлана Вікторівна

четвер, 5 червня 2014 р.

                                              
Кринична прохолода
Б’є з пазухи землі
Ясна тверда погода
Смак сонця на чолі...





           Вітаю  Дніпропетровщину! Ми у новому українсько-польському проекті "Уроки з підприємницьким тлом"! Обласним координатором Проекту та відповідальним за  підприємницьку складову призначено Кушнікову Світлану Вікторівну (старший викладач кафедри педагогіки і психології ДОІППО), а методичний супровід з предмету образотворче мистецтво буде здійснювати  Яшина Олена Миколаївна(методист навчально-методичного відділу виховних технологій кафедри управління закладами освіти ДОІППО).
Нова команда підприємливих педагогів уже формується! Саме вони будуть запроваджувати елементи підприємницької освіти в навчальних закладах області на уроках образотворчого мистецтва.
Перший навчальний етап для координатора та методиста пройде в Івано-Франківську  з 23 по 28 червня 2014 року.
Пам'ятай про найцінніше,
Про духовність пам'ятай,
Слово Боже, слово віще,
Як свічу оберігай!
   Лупій Олесь

                29-30 квітня 2014 року на базі Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира  Гнатюка за сприяння проекту Ради Європи "Зміцнення та захист прав дітей в Україні" проходила міжнародна науково-практична конференція "Дитинство без насилля: суспільство, школа і сім'я". Мета конференції - розгляд правових, соціальних та психологічних аспектів проблеми насилля та порушення прав дітей, пошук шляхів системної протидії усім видам насильства щодо дітей в українському суспільстві. Велике спасибі організаторам конференції! Все пройшло на високому професійному рівні! А приємним було те, що на пленарному засіданні виступали колеги з Польщі, які представили досвід роботи і практичні психологічні поради по  роботі з категорією  "діти вулиці".
І так чудово, що в такому прекрасному, затишному, красивому, спокійному місті Тернопіль є дорогі, близькі друзі, з якими зав'язались не тільки професійні відносини, а й великі, міцні дружні стосунки. Ця дружба  бере свій  початок з українсько-польського  Проекту "Шкільна академія підприємництва". В Польщі ми і познайомились. Це милі, красиві, чарівні колеги Руслана і Надія.  Саме вони опікуються цим Проектом у своїй області. Спогади про навчання у Сулеювеку викликали тільки радість, тепло, позитивні емоції.  Ми насолоджувались від спілкування і обмінювались досвідом роботи про шкільні клуби підприємництва в наших областях. Розглядали перспективи цієї співпраці. І так здорово, що коло однодумців об'єднує велике бажання щодо  створення освітнього середовища для психологічного благополуччя дитини,  стабільного і успішного життя кожного українського школяра і його родини. А значить - ми велика, єдина і сильна держава! Наша родина міцна і потужня! Наші серця б'ються в одному ритмі - ритмі МИРУ, ДОБРА, МИЛОСЕРДЯ. Насильству - НІ!

вівторок, 3 червня 2014 р.


 
Мій край чудовий - УКРАЇНА!
Тут народились ти і я.
Тут над ставком верба й калина,
Чарівна пісня солов'я!
                   Надія Красоткіна
 
30 травня 2014 року відбулося засідання шкільного клубу підприємництва "БізнесОК" м.Жовті Води. Це не просто засідання, а це прощання з дитинством перших випускників клубівців, які розпочинали перші підприємницькі кроки у самостійне доросле життя в стінах улюбленого ліцею . Саме за ініціативи бізнесовців було розроблено сертифікати за успішне закінчення навчання у ШКП у рамках українсько-польського Проекту "Шкільна академія підприємництва". Щасти Вам, наші перші випускники-бізнесовці! Ви проклали успішну дорогу у своєму особистісному зростанні. У спадок залишаєте процвітаючий, успішний, креативний шкільний клуб підприємництва! Велика подяка опікунам цього клубу: Олені Сушко, Ірині Присяжній, Євгену Глазиріну!!! Ви Педагоги з ВЕЛИКОЇ літери. Так віддавати себе дітям, може тільки Педагог за покликанням!!!
Про цей чудовий захід прочитаєте на блозі ШКП
"БІЗНЕС ОК" http://zhv2013.blogspot.com
Не згуби в своїм серці "людину",
Світу "правди" неси полум'я,
Не цурайся, люби Україну!
Бережи своє чесне ім'я!